Сенцов поїхав на реабілітацію до Латвії

Читать на русском
Український режисер і колишній політв'язень Олег Сенцов прибув до Латвії. На запрошення уряду Латвійської Республіки для оздоровлення приїдуть ще 9 колишніх політв'язнів.

Український режисер і колишній політв'язень Олег Сенцов прибув в Латвію на запрошення латвійської сторони.

Про це повідомляється на сторінці посольства України в Латвії в Facebook.

Українські політв'язні в РФ: найгучніші справи та вирокиРосія може найближчими днями повернути Україні більше 20 політв'язнів. Слово і Діло згадало найгучніші звинувачення і вироки українцям у РФ.

Сенцова зустріли заступник держсекретаря МЗС Латвії і посол України Олександр Міщенко. Раніше посольство України в Латвії поінформувало, що 10 колишніх українських політв'язнів пройдуть курс медичної реабілітації.

Згідно з даними посольства, на запрошення уряду Латвійської Республіки в період з 10 по 22 грудня в Латвії з оздоровчою метою будуть знаходитися: Володимир Балух, Едем Бекіров, Павло Гриб, Микола Карп'юк, Станіслав Клих, Олександр Кольченко, Артур Панов, Олег Сенцов, Сизонович Олексій і Роман Сущенко.

Нагадаємо, 26 листопада український режисер і колишній політв'язень Олег Сенцов отримав премію Сахарова в Європейському парламенті.

Олег Сенцов в серпні 2015 року був засуджений в Росії до 20 років колонії за звинуваченням у «створенні терористичного угруповання» в окупованому Криму. Він відбував покарання в колонії в Ямало-Ненецькому автономному окрузі в місті Лабитнангі. 14 травня 2018 року українець оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнити всіх українських політв'язнів в РФ. Однак 5 жовтня Сенцов був змушений зупинити голодування у зв'язку з загрозою «насильницького годування».

7 вересня під час обміну полоненими між Україною і РФ Сенцов повернувся в Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: