НАБУ розслідує сигаретний бізнес нардепа Холодова

Читать на русском
У Національному бюро повідомили про порушення кримінальної справи за фактами, викладеними в розслідуванні журналістів.
Андрій Холодов

Національне антикорупційне бюро порушило кримінальне провадження щодо сигаретного бізнесу народного депутата від «Слуги народу» Андрія Холодова.

Про це повідомляє «Радіо свобода».

Офіційне розслідування розпочато після публікації матеріалу «Слуга родинного бізнесу» у програмі журналістських розслідувань «Схеми: корупція в деталях».

За даними журналістів, Холодов через низку підставних осіб та номінальних власників таки пов'язаний з тютюновим бізнесом, а саме з роздрібною торгівлею цигарками у кіосках та оптовим постачанням тютюнових виробів у точки продажу. Отже, на думку ЗМІ, лобіюючи у Верховній раді правку, що збільшує заробітки для роздрібних торговців тютюном, він відстоював свої інтереси.

«4 грудня детективами НАБУ внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом можливого вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2. ст. 15, ч. 2. ст. 364 Кримінального кодексу України, а саме: закінченого замаху на вчинення злочину у вигляді зловживання владою або службовим становищем», – йдеться в офіційній відповіді.

Нагадаємо, НАБУ розслідує продаж Одеською облрадою дачі Маразлі. Також детективи розслідують передачу земель військового аеродрому в Одесі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: