Зеленський провів телефонну розмову з новою головою Єврокомісії

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляйєн.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляйєн.

Про це повідомляє Офіс президента.

Глава держави повідомив керівницю Європейської комісії про підсумки саміту в нормандському форматі, який відбувся 9 грудня в Парижі, і наголосив на важливості виконання Російською Федерацією досягнутих домовленостей.

Урсула фон дер Ляйєн привітала зусилля української сторони, прикладені з метою відновлення переговорів у нормандському форматі, і досягнення вагомих результатів зустрічі.

Окрему увагу співрозмовники приділили питанню забезпечення безперебійного транзиту газу газопроводами України та перспективам укладення нової угоди з Російською Федерацією. Домовилися продовжити відповідну роботу, зокрема за підтримки нового складу Європейської комісії в тристоронньому форматі.

У контексті досягнення домовленостей з Міжнародним валютним фондом (МВФ) за новою програмою розширеного фінансування Президент України і президент Європейської комісії погодили кроки, необхідні для виділення найближчим часом другого траншу макрофінансової допомоги ЄС в обсязі 500 млн євро.

Володимир Зеленський також запропонував знайти шляхи для якнайшвидшого підписання Угоди між Україною та ЄС про спільний авіаційний простір.

Раніше повідомлялося, що оновлення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом відбудеться в 2021 році.

Раніше Кабмін оновив план виконання Угоди про асоціацію з ЄС.

Також повідомлялося, що в ЄП ініціюють нову стратегію щодо України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: