В ЄП ініціюють нову стратегію щодо України

Читать на русском
Євросоюз повинен підтримати економічну інтеграцію країн, які уклали угоди про асоціацію - Україну, Грузію та Молдову.

Євросоюз повинен підтримати економічну інтеграцію країн, які уклали угоди про асоціацію - Україну, Грузію та Молдову. Також потрібно розробити якісну нову стратегію Східного партнерства.

Про це заявив глава комітету Європарламенту із закордонних справ Девід Макалістер. З такою ініціативою він виступив у Страсбурзі під час слухань щодо програми Східного партнерства.

Він зазначив, що ЄС надає активну підтримку країнам Східного партнерства та очікує від партнерів серйозних зусиль у внутрішніх перетвореннях.

Нагадаємо, в рамках розвитку концепції Східного партнерства група литовських депутатів в Європарламенті запропонувала ініціативу під назвою Стратегія Тріо 2030 передбачає посилене співробітництво з країнами, які мають з ЄС угоди про асоціацію, - Україною, Грузією і Молдовою.

Ініціатива передбачає надання цим країнам перспективи членства в ЄС, яка буде чітко обумовлена ​​успіхами в економічних реформах, соціальних перетвореннях і в демократичному розвитку.

Як повідомлялося, в ЄС назвали Україну двигуном Східного партнерства. Україна провела більше реформ, ніж всі інші учасники об'єднання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: