Зеленський назвав п'ять складових формули майбутнього для України

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський перерахував п'ять складових формули майбутнього для України, пообіцявши збільшити темпи змін в Україні в наступному році.

Глава держави Володимир Зеленський перерахував п'ять складових формули майбутнього для України, пообіцявши збільшити темпи змін в Україні в наступному році.

Про це він написав у статті для НВ.

Перша з них - мир.

Домовилися домовлятися: чим закінчилася перша зустріч Путіна й ЗеленськогоУкраїнська сторона в Парижі не зуміла домогтися свого, але й важливих позицій теж не здала.

«Без миру ніякого розвитку бути не може. Ми хочемо миру на наших умовах. Тобто з поверненням Україні територій і наших людей», - пише президент.

Другим фактором він називає «ефективні інститути та прозорі правила гри, обов'язкові для всіх». Сюди глава держави включає перемогу над корупцією і справедливі суди, рівність всіх перед законом, захист прав власності.

Третій фактор - інвестиції. «Тому знадобиться прибрати непрохідні бар'єри і непотрібні регуляції, які гальмують розвиток бізнесу», - пояснює Зеленський.

Четвертий - «якісно інша інфраструктура».

«І це не тільки дороги, хоча дороги - передусім. Це все те, що допомагає людині жити і добиватися успіху в Україні. Інфраструктура медична й освітня, цифрова та енергетична, фінансова та комунальна», - пише президент.

П'ятим фактором він називає народовладдя.

«Не декларативне, а реальне. Механізм, який дозволить людям впливати на рішення влади - від рівня громади до рівня президента», - підсумовує Зеленський.

Раніше Зеленський призначив десятки голів РДА у восьми областях.

Також нагадаємо, Зеленський підписав закон про держбюджет-2020.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: