Рада створила ТСК із розслідування вбивства Гандзюк

Читать на русском
За створення ТСК для розслідування нападів на громадських активістів проголосували 347 народних депутатів.

Парламент підтримав за основу та в цілому проект постанови №2302 «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної ради для здійснення парламентського контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років».

За документ проголосували 347 нардепів.

«Утворити Тимчасову слідчу комісію Верховної ради для здійснення парламентського контролю за розслідуваннями нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років. Метою Тимчасової слідчої комісії є перевірка відомостей та з’ясування стану розслідування щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів», - сказано у тексті постанови.

Так, основні завдання ТСК:

  • проведення перевірки відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів;

  • проведення перевірки ходу розслідування правоохоронними органами України нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів;

  • встановлення, збір інформації та отримання пояснень від осіб та/або підприємств, установ, організацій, центральних та місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб, залучених до здійснення діяльності, яка пов’язана із колом питань, для розгляду яких утворено ТСК;

  • ініціювання питання про притягнення винних осіб до відповідальності, передбаченої законодавством України.

«Обрати головою Тимчасової слідчої комісії народного депутата України Василіва Ігоря Володимировича (фракція політичної партії «Слуга народу»), заступником голови Тимчасової слідчої комісії - народного депутата України Бобровську Соломію Анатоліївну (фракція політичної партії «Голос»)», - вказано у постанові.

Нагадаємо, на радницю херсонського міського голови, активістку Катерину Гандзюк напали 31 липня 2018 року на виході із будинку. Нападник облив її концентрованою сірчаною кислотою. Гандзюк отримала 40% опіків тіла, кілька місяців лежала в лікарні і перенесла ряд важких операцій. 4 листопада Катерина Гандзюк померла.

За інформацією СБУ, замовник вбивства Гандзюк був не один.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв знайти і покарати замовників нападу на активістку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: