СБУ назвала основну версію мотиву вбивства Гандзюк

Читать на русском
Слідчі вважають, що основною причиною вбивства могла стати помста за те, що Гандзюк звинувачувала керівництво Херсонської області в підпалах лісу.

Основну версію мотиву вбивства Катерини Гандзюк назвали в СБУ.

Про це під час брифінгу в неділю, 3 листопада, заявив начальник головного слідчого управління СБУ Богдан Тиводар.

Слідчі вважають, що основною причиною вбивства могла стати помста за те, що Гандзюк звинувачувала керівництво Херсонської області в підпалах лісу. Тиводар додав, що слідчі СБУ розслідують 5 кримінальних провадження, які пов'язані із вбивством активістки.

Душевно ранимі й убогі. Колонка Леоніда ШвецяВипереджаючи акцію Рік без Каті генпрокурор Руслан Рябошапка пообіцяв найближчими днями опублікувати важливу інформацію з розслідування вбивства Гандзюк.

Одне кримінальне провадження пов'язане із особами, які могли замовити або організувати вбивство. Слідчі розслідують 3 провадження, пов'язані з мотивами і причинами вбивства Гандзюк.

«Три кримінальних провадження щодо обставин, які передували нападу на Катерину Гандзюк. Катерина Гандзюк звинувачувала в той час керівництво області в підпалі лісу і розкраданні бюджетних коштів, інші правопорушення. Вони могли стати мотивом нападу на Катерину Гандзюк... Ми розглядаємо цю версію як одну з основних і вважаємо, що підпали лісу могли стати причиною, мотивом для того, щоб замовити Катю Гандзюк», - сказав Тиводар.

Ще одне провадження пов'язане з розслідуванням службової недбалості співробітників поліції, які на початковому етапі слідства затримали підозрюваного у вбивстві Гандзюк і відпустили його через 3 тижні.

Тиводар заявив, що вже найближчим часом СБУ зможе отримати «позитивні результати, а всі винні будуть притягнуті до кримінальної відповідальності».

Нагадаємо, на радницю херсонського міського голови, активістку Катерину Гандзюк напали 31 липня 2018 року на виході зі свого будинку. Нападник облив її концентрованою сірчаною кислотою. Гандзюк отримала 40% опіків тіла, кілька місяців лежала в лікарні і перенесла декілька важких операцій. 4 листопада Катерина Гандзюк померла.

За інформацією СБУ, замовник вбивства Гандзюк був не один.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: