Мати Гандзюк розповіла, про що її дочка говорила незадовго до смерті

Читать на русском
Мати активістки Катерини Гандзюк повідомила, про що її дочка говорила незадовго до смерті. Про це вона розповіла на брифінгу в понеділок, 4 листопада.

Мати активістки Катерини Гандзюк повідомила, про що її дочка говорила незадовго до смерті.

Про це вона розповіла на брифінгу в понеділок, 4 листопада, повідомляє Укрінформ.

«Коли вона помирала, останні слова, які вона сказала, коли прощалася з Гандзюк (батьком - ред.), були такими: «Я їх недооцінила, а вони мене переоцінили». Коли він прийшов вранці до лікарні, о 8:40 Катя вже померла», - зазначила Надія Гандзюк.

Справа Гандзюк: замінили групу прокурорівЗмінено прокурорів-процесуальних керівників у кримінальних провадженнях щодо вбивства Катерини Гандзюк.

Матір загиблої також повідомила, що в день нападу на Катерину, коли вона йшла на роботу, в будинку були відключені і ліфт, і світло, а також була відсутня вода.

«В день вбивства Каті, коли вона йшла на роботу, в будинку було відключено ліфт, відключено світло і не було води. І коли Катю облили кислотою, то жінки, які працювали в невеликому магазині десь у метрах 10 від місця злочину, обливали її газованою водою, змивали цю кислоту. Я до сих пір не можу виходити на балкон, на якому лежить рюкзак Каті, а він забрав на себе значну частку тієї кислоти, зараз це купа чорного бруду. Катя померла б на місці, якби не той рюкзак. А вона ще мужньо боролася, бо було сильне бажання жити», - сказала вона.

У той же час Надія Гандзюк висловила сумнів, що відключення ліфта, води й світла було випадковим.

«Ви думаєте, що відключили воду, світло і ліфт - і вона з сьомого поверху спускалася, і ці особи дивилися на неї в віконце, як вона спускалася і стояли на сходинках, чекали її - це не влада зробила, а наше ОСББ відключило? Я сумніваюся, дуже сумніваюся», - підкреслила вона.

Нагадаємо, Гандзюк посмертно вручили міжнародну премію.

Також відзначимо, СБУ назвала основну версію мотиву вбивства Гандзюк.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: