Замовник злочину проти Гандзюк був не один - СБУ

Читать на русском
У Службі безпеки України підтвердили, що замовників злочину проти радниці міського голови Херсона, активістки Катерини Гандзюк було декілька.

У Службі безпеки України підтвердили, що замовників злочину проти радниці міського голови Херсона, активістки Катерини Гандзюк було декілька.

Про це під час круглого столу до річниці загибелі Гандзюк повідомив перший заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков, передає hromadske.

У СБУ також додали, що були й пособники, які сприяли та покривали напад.

Нагадаємо, на радника херсонського міського голови, активістку Катерину Гандзюк напали 31 липня 2018 року при виході зі свого будинку. Нападник облив її концентрованою сірчаною кислотою. Гандзюк отримала 40% опіків тіла, кілька місяців лежала в лікарні і перенесла кілька важких операцій. 4 листопада Катерина Гандзюк померла.

7 травня 2019 року Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно п'ятьох фігурантів справи про вбивство активістки: Микити Грабчука, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського, Сергія Торбіна і Віктора Горбунова. 6 червня суд оголосив їм вироки.

У справі про вбивство Гандзюк проходять раніше судимий громадянин Олексій Левін, голова Херсонської облради Владислав Мангер і колишній помічник народного депутата від БПП Миколи Паламарчука Ігор Павловський. Громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні екс-голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв і екс-заступник голови ОДА Євген Рищук. 16 липня ГПУ зупинила слідство у справі Гандзюк, за яким, як підозрювані, фігурують Мангер і Левін, для виконання міжнародно-правових доручень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: