У Києві відбудеться саміт ГУАМ

Читать на русском
У четвер, 12 грудня, в Києві відбудеться саміт голів урядів держав-членів ГУАМ. Тема - державно-приватне партнерство та сприяння торгівлі й транспортуванню.

У четвер, 12 грудня, в Києві відбудеться саміт очільників урядів держав-членів ГУАМ.

«12 грудня 2019 в Києві відбудеться саміт голів урядів держав-членів Організації за демократію та економічний розвиток - ГУАМ. Тема заходу - державно-приватне партнерство в реалізації ключових проектів ГУАМ зі сприяння торгівлі та транспортуванню», - сказано в повідомленні на сайті Кабміну.

Згідно з інформацією, з Грузії прибуде делегація на чолі з прем'єр-міністром Георгієм Гахарієм. Делегацію з Молдови представить прем'єр Іон Кіку. Керувати делегатами з Азербайджану буде віце-прем'єр-міністр Алі Ахмедов. Відкриття саміту почнеться з пленарного засідання ГАУМ, о 14:05, в клубі Кабінету міністрів України.

Нагадаємо, декларація про створення Організації за демократію та економічний розвиток - ГУАМ (ОДЕР-ГУАМ) і її статут були підписані сторонами в 2005 році.

ГУАМ - регіональне об'єднання чотирьох держав: Грузії, України, Азербайджанської Республіки та Республіки Молдова. В основі утворення цієї форми співробітництва - єдність позицій країн зі схожими політичними та економічними зовнішніми орієнтирами.

Нагадаємо, Верховна рада ратифікувала статут ГУАМ у 2008 році. Пізніше в Києві відкрили секретаріат ГУАМ.

У 2018 році Україна прийняла від Молдови головування в Організації за демократію та економічний розвиток ГУАМ (Грузія-Україна-Вірменія-Молдова).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: