Україна очолила ГУАМ

Читать на русском
Попередній голова Організації за демократію та економічний розвиток побажав успіху своїм українським колегам.

Головування в Організації за демократію та економічний розвиток (ГУАМ) у четвер, 6 грудня, перейшло від Молдови до України, повідомляє прес-служба МЗС Молдови.

Таке рішення було ухвалено сьогодні в Мілані, де відбулося засідання голів зовнішньополітичних відомств країн ГУАМ в рамках Міністерської ради ОБСЄ, пише «Слово і Діло».

«Переконаний, що традиція, яка є в рамках ГУАМ, працювати на основі консенсусу дасть можливість державам-членам організації продовжити плідну і взаємовигідну співпрацю як на регіональному, так і на міжнародному рівні», - заявив глава МЗС Молдови Тудор Ульяновський.

Глава молдавського зовнішньополітичного відомства побажав успіху своїм українським колегам, висловивши надію, що організація продовжить курс на поглиблення економічного й гуманітарного співробітництва в інтересах народів цих держав.

ГУАМ - регіональне об'єднання чотирьох держав: Грузії, України, Азербайджанської Республіки та Республіки Молдова. В основі утворення цієї форми співробітництва - єдність позицій країн зі схожими політичними та економічними зовнішніми орієнтирами.

Нагадаємо, Верховна Рада України ратифікувала Статут ГУАМ у 2008 році. Пізніше в Києві відкрили секретаріат ГУАМ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: