ГУАМ відновлює роботу в лютому – Рева

Читать на русском
Україна зацікавлена ​​в тісній співпраці в Чорноморсько-Каспійському регіоні в рамках цієї організації.

Прем'єр-міністри держав, що належать до організації ГУАМ (Організації за демократію та економічний розвиток), зустрінуться наступного місяця в Києві.

Про це повідомив міністр соціальної політики України Андрій Рева, передає «Слово і Діло».

«Президент Азербайджану Ільхам Алієв підтримав ініціативу проведення зустрічі прем'єр-міністрів країн-членів ГУАМ, що запланована на лютий поточного року», – сказав міністр.

Українська сторона зацікавлена ​​в тісній співпраці в рамках цієї організації, зазначив він у п'ятницю в Баку на зустрічі з міністром праці та соціального захисту населення Азербайджану Салімом Муслімовим.

До ГУАМ належать Грузія, Україна, Азербайджан і Молдова.

Запуск «Одеса-Броди» скоротить шлях поставки каспійської нафти до ЄСЗапуск нафтопроводу «Одеса-Броди» дозволить європейцям отримувати каспійську нафту набагато швидше й дешевше, ніж морським маршрутом, як зараз.

Нагадаємо, що 13 вересня в рамках Міжнародного морського форуму в Батумі Україна та Грузія підписали угоду про організацію прямого міжнародного залізничного сполучення через порти двох країн.

14 липня Президент України Петро Порошенко та президент Азербайджану Ільхам Алієв розпорядилися відновити проект трубопроводу «Одеса-Броди» для транспортування каспійської нафти до країн Європейського Союзу.

«Слово і Діло» зафіксувало 17 обіцянок міністра соціальної політики України Андрія Реви, 5 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 29%. Із повним переліком обіцянок Реви можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: