На київському заводі виявили перевищену норму випарів ртуті

Читать на русском
На заводі Радикал у Дніпровському районі Києва залишилися значні обсяги ртуті - забруднена територія не огороджена і не перебуває під охороною.
Ілюстративне фото.

На заводі «Радикал» у Дніпровському районі Києва залишилися значні обсяги ртуті.

Як повідомили у пресслужбі Міністерства енергетики та захисту довкілля, забруднена територія не огороджена і не перебуває під охороною.

У МОЗ розповіли, як українцям захиститися від смогуМіністерство охорони здоров`я радить не займатися спортом на вулиці, проводити вологе прибирання та вживати кисломолочні продукти.

«Провівши виміри випаровування ртуті, отримали показник перевищення норми від 4-х до 16-ти разів на різних ділянках. Улітку показник сягає 0 до 40 разів. Забруднена територія не огороджена і не перебуває під охороною. Поруч збудували два житлових будинки, ще одну будівлю перебудовують під житло», - йдеться в повідомленні.

Заступник профільного міністра Роман Абрамовський зазначив, першочергове завдання на сьогодні - закрити периметр та обмежити доступ людей до майданчика колишнього гідролізного цеху.

Нагадаємо, завод «Радикал» розташований у Дніпровському районі Києва. У радянські часи тут був засекречений військовий об’єкт, за стінами якого виготовляли телескопи до підводних суден. Тепер, за даними Міндовкілля, це територія з понад 200 тисячами тонн забруднених будівельних конструкцій та ґрунтів.

Нагадаємо, раніше в ДСНС назвали фактори, що впливають на забруднення повітря. Це відсутність опадів, слабкий вітер, підвищення температури повітря, відсутність вертикального перемішування повітря, густі тумани.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: