У КМДА назвали причину появи смогу в столиці

Читать на русском
У КМДА назвали причину появи густого смогу в Києві, який не проходить вже кілька днів. Про це заявили фахівці управління екології та природних ресурсів.

У КМДА назвали причину появи густого смогу в Києві, який не проходить вже кілька днів.

Про це заявили фахівці управління екології та природних ресурсів Київської міської держадміністрації у понеділок, 21 жовтня.

За інформацією екологів, смог обумовлений спалюванням листя у приватному секторі. Вони нагадали, що вже тривалий час переважає антициклональний характер погоди, коли опади малоймовірні, вітер або слабкий, або взагалі панує штиль.

«Спостерігаються величезні масштаби спалювання листя в приватних секторах. Під час згоряння однієї тонни рослинних залишків у повітря вивільняється близько дев'яти кілограмів мікрочастинок диму, до складу якого входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук», - відзначили фахівці.

За їхніми словами, з тліючих листя і трави, без доступу кисню, виділяється бензопірен, з димом у повітря вивільняються діоксини - одні з найбільш отруйних для людини речовин.

«Дим навіть від одного невеликого багаття в умовах антициклону і штилю поширюється на величезну територію району і горизонтально, й вертикально. Найближчим часом розраховувати на зміну синоптичної ситуації не доводиться», - уточнили вони.

За даними синоптиків, орієнтовно з середи-четверга стане трохи прохолодніше. В управлінні уточнили, що в Обухівському районі продовжується гасіння пожежі на торфовищі площею 1,4 га.

«Дим від торф'яних пожеж більш небезпечний для здоров'я, ніж дим від горіння деревини, оскільки при згорянні торфу з нього виділяється багато з'єднань вуглецю, сірки, азоту та інших речовин», - йдеться в повідомленні.

Раніше синоптики попередили про туман в столиці.

Також рятувальники попередили про погіршення видимості на дорогах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: