Балух і Карпюк працюватимуть в офісі українського омбудсмена

Читать на русском
Після повернення з російського полону Микола Карпюк і Володимир Балух почнуть працювати в офісі Уповноваженого з прав людини Людмили Денісової.

Після повернення з російського полону Микола Карпюк і Володимир Балух почнуть працювати в офісі Уповноваженого з прав людини Людмили Денісової.

Про це повідомляється у Telegram українського омбудсмена.

Як повідомила Денисова, колишні політв'язні підписали меморандум про співпрацю з попередження тортур людей у місцях несвободи та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання.

«Найближчим часом Миколу Карпюка, який очолює громадську організацію «Український центр по запобіганню катувань» моїм наказом буде призначено членом Експертної ради при Уповноваженому ВРУ з прав людини, а Володимир Балух увійде в Координаційну раду з питань реалізації національного превентивного механізму при Уповноваженому», - заявила вона.

За її словами, перший спільний моніторинговий візит буде здійснено у Лук'янівське СІЗО з метою перевірки усунення недоліків, виявлених під час попереднього моніторингу.

Раніше звільнений з російської в'язниці кримчанин Володимир Балух розповів, що має проблеми зі здоров'ям, лікування яких потребує часу.

Також Микола Карпюк розповів про тортури, які застосовували тюремники проти українських політв'язнів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: