Балух подаватиме позов до ЄСПЛ проти Росії

Читать на русском
Володимир Балух подаватиме позов до Європейського суду з прав людини проти Російської Федерації.

Звільнений під час обміну полоненими український активіст з Криму Володимир Балух буде подавати позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) проти Російської Федерації.

За його словами, підготовка пакету документів для подачі до Європейського суду триває з 2016 року.

Сєнцов розповів, коли зможе повернутися до КримуЗвільнений з РФ політв'язень Олег Сєнцов розказав, що поки не планує повернутися до Криму. Він і Олександр Кольченко проводять пресконференцію.

«Вже багато документів подано до ЄСПЛ. Але цей процес триває, ще нічого в цьому плані не завершено, була розмова з «Гельсінкською групою з прав людини». Ми працюємо разом з ними в цьому напрямку. Ми подали перші документи ще до грудня 2016 року, ще з приводу тієї статті 319 (стаття 319 КК РФ. «Образа представника влади» - ред.), за якою мене судили ще до того, як я потрапив за ґрати. Збираємо всі документи, фіксуємо, ми домовилися, що я трохи прийду до тями, і ми закінчимо роботу», - розповів Балух «Крим.Реалії».

Нагадаємо, 7 вересня відбувся великий обмін полонених. З російського полону повернулися 35 українців. Серед них — 24 моряки, яких РФ захопила в Керченській протоці, режисер Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух.

Раніше, звільнені в рамках обміну полоненими українські політв'язні Олег Сєнцов і Олександр Кольченко розповіли, чи будуть вони судитися з РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: