Балух розповів про здоров'я після в'язниць у РФ

Читать на русском
Звільнений з російської в'язниці кримчанин Володимир Балух розповів, що має проблеми зі здоров'ям, лікування яких потребує часу. Він також розповів про тортури.

Звільнений з російської в'язниці кримчанин Володимир Балух розповів, що має проблеми зі здоров'ям, лікування яких потребує часу.

«Лікар, який веде мене в Феофанії, сказала таку фразу: «Слава Богу і батькам, запас міцності виявився досить істотним», тобто до якихось критичних речей не дійшло. Є певні проблеми, вони вирішуються. Це буде тривалий процес, він не закінчиться перебуванням зараз в Феофанії ... Ну бачите ... який я маю вигляд, так саме й почуваюсь», - сказав Балух під час прес-конференції.

Звільнений політв'язень Балух дає пресконференцію — трансляціяЗвільнений політв'язень Володимир Балух дає першу пресконференцію після обміну полонених, що відбувся 7 вересня.

Звільнений кримчанин розповів, що в РФ були тортури в російських в'язницях. За його словами, найгірше ставлення було в СІЗО Твері. Там до нього застосовували побиття, обливання холодною водою, а також били шокером.

Нагадаємо, 14 серпня 2017 року окупанти засудили Володимира Балуха до 3 років 7 месяців в колонії-поселенні і штрафу в 10 тисяч рублів, звинувативши в нібито незаконному зберіганні боєприпасів і вибухових речовин, Насправді, Балух вивісив прапор України над своїм будинком в кримському селі в грудні 2013 року.

У липні 2018 року суд визнав Балуха винним ще й у побитті начальника ізолятора тимчасового тримання і засудив до 5 років позбавлення волі і штрафу в 10 тисяч рублів. Хоча саме начальник СІЗО штовхнув Балуха.

Після обміну політв'язнями за формулою «35 українців на 35 росіян», який відбувся 7 вересня 2019 року, адвокат Ольга Дінзе заявляла, що Торжокський міжрайонний суд розглядає скаргу захисту Балуха на його безперервне перебування в штрафному ізоляторі в колонії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: