Земельна справа: суд продовжив обов'язки експосадовця Держземагентства

Читать на русском
ВАКС райсуд задовольнив прохання антикорупційного прокурора про продовження обов'язків колишньому посадовцю агентства.

Суд продовжив до 3 січня дію обов'язків, покладених на колишнього начальника управління Державного земельного кадастру Головного управління Держземагентства у Київській області Романа Кучера, якого підозрюють у причетності до заволодіння землею в Гатному під Києвом.

Таке рішення 3 грудня ухвалила слідча суддя Вищого антикорупційного суду Віра Михайленко за результатами розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Кучера відпустили під особисте зобов'язання. Також на нього поклали низку обов'язків, зокрема, прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає чи перебуває без дозволу; повідомляти про зміну місць проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Однак нещодавно суд скасував обов'язок про носіння браслета, а дію інших обов'язків продовжив. Пізніше суд скасував обов'язок повідомляти про зміну місць проживання та роботи.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП подала клопотання про їх продовження. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнила частково.

Нагадаємо, суд продовжив обов'язки віце-президента НААН Ануш Балян. Раніше суд також зняв браслет з екс-президента академії Василя Петриченка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: