В одеському коледжі не було пожежної сигналізації – ДСНС

Читать на русском
В одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, де сталася пожежа, не була встановлена пожежна сигналізація.

В одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, де сталася пожежа, не була встановлена пожежна сигналізація.

Про це розповів глава Державної служби з надзвичайних ситуацій України Микола Чечоткін під час брифінгу в Одесі.

Пожежа в Одесі: рятувальники знайшли ще 2 тілаВ Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу під час розбору завалів внаслідок пожежі рятувальники знайшли ще 2 тіла. Кількість загиблих зросла до 12.

Він пояснив, що вогнеборці були забезпечені усім мінімально необхідним для ефективної рятувальної операції. Хоча також повідомив, що в Україні є проблема з пожежними драбинами, оскільки в країні їх просто не виробляють. В одеських рятувальників є три 30-метрові драбини та один 50-метровий підйомник.

Крім того, голова ДСНС розповів, що у всій країні є лише 5 надувних рятувальних батутів, які використовують під час рятувальної операції.

У понеділок, 9 грудня, в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу під час розбору завалів внаслідок пожежі рятувальники знайшли ще 2 тіла. Отже, кількість загиблих зросла до 12 осіб.

Як відомо, 4 грудня близько 10:00 в будівлі Одеського коледжу сталася пожежа. Однією з причин пожежі вважають пробеми з електродротами в будівлі, що не змінювали з 1996 року. Внаслідок пожежі постраждали понад 30 осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: