У МЗС РФ виступили проти розширення Нормандського формату

Читать на русском
Москва негативно ставиться до ініціативи з розширення Нормандського формату (Росія, Німеччина, Україна, Франція), врегулювання на Україні залежить тільки від виконання раніше ухвалених рішень.

Москва негативно ставиться до ініціативи з розширення Нормандського формату (Росія, Німеччина, Україна, Франція), врегулювання в Україні залежить тільки від виконання раніше ухвалених рішень.

Про це заявив в бесіді з ТАСС заступник міністра закордонних справ Росії Олександр Грушко.

«Ми негативно ставимося до цієї ідеї, для нас це не питання формату», - сказав він, відповідаючи на прохання прокоментувати заяву заступника держсекретаря США Девіда Хейла про розширення Нормандського формату.

«Не треба шукати альтернативу, - підкреслив Грушко. - Треба йти за двома треками: по треку безпеки - завершити нарешті розведення сил; і по політичному - запустити процес шляхом введення в дію «формули Штайнмайера» і прийняття інших рішень, які гарантували б незмінність і стійкість особливого статусу».

Нагадаємо, заступник держсекретаря США з політичних справ Девід Хейл заявляв, що дискусії про розширення Нормандського формату ведуться. При цьому США і без цього тісно взаємодіють з Францією і Німеччиною в питанні щодо ситуації в Україні.

Як відомо, лідери країн-учасниць нормандської четвірки зустрінуться 9 грудня у Парижі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: