Ми чекаємо Ruxit від Нормандського саміту – Пристайко

Читать на русском
Україна хоче, щоби російські війська залишили її територію, і сподівається, що зустріч лідерів у Нормандському форматі допоможе досягти цієї мети.

Україна хоче, щоби російські війська залишили її територію, і сподівається, що зустріч лідерів у Нормандському форматі допоможе досягти цієї мети.

Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в інтерв'ю SkyNews, перебуваючи з візитом у Лондоні.

Зокрема, в інтерв'ю міністр підтвердив зустріч Зеленського з Путіним, як і з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, а також з президентом Франції Еммануелем Макроном.

На питання про те, чого Україна хоче домогтися на цій зустрічі, Пристайко відповів: «Я навіть винайшов для цього слово - Ruxit».

«Це не має нічого спільного з Brexit, але це те, чого ми очікуємо. Ми хочемо, щоби росіяни покинули Україну. Ось чого ми намагаємося досягти. І чи допоможе нам ця конкретна зустріч, це ми побачимо», - заявив він.

Нормандський формат: як проходили переговори в 2014-2018 рокахНормандська четвірка 9 грудня проведе переговори. Востаннє в такому форматі збиралися у 2016 році.

На питання про те, чого він чекає від зустрічі лідерів у Лондоні, глава МЗС згадав, що Україна намагається потрапити в НАТО вже багато років поспіль.

«І незалежно від того, яка у нас війна, ми все ще йдемо цим шляхом. Ось, що я хочу нагадати лідерам. Ми поруч з Альянсом, але ми ще не там», - додав він.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко цього тижня перебуватиме з робочим візитом у Лондоні, зокрема, з метою проведення двосторонніх зустрічей з міністрами країн-членів і партнерів НАТО.

Як відомо, Україна, Росія, Німеччина і Франція 9 грудня зберуться в Парижі, щоб вкотре обговорити конфлікт на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: