ЖК «Шевченківський квартал»: справу Олега Репи та його спільників передали до суду

Читать на русском
Нацполіція направила до суду справу забудовників, які завдали громаді Києва збитки в розмірі майже 60 млн гривень. Організатором групи є Олег Репа.

Слідчі Нацполіції передали до суду справу забудовників, які завдали територіальній громаді Києва збитків на майже 60 мільйонів гривень.

Про це повідомляє сайт Нацполіції у пятницю, 6 грудня.

За інформацією правоохоронців, двоє учасників організованої групи вчинили низку кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним будівництвом двох житлових кварталів.

Так, організатора групи Олега Репу та її виконавця - директора підприємства-замовника будівництва Ірину Пінчук – обвинувачують у самовільному зайнятті земельної ділянки та самовільному будівництві на ній житлового комплексу.

Підозрюваним інкримінують службове підроблення офіційних документів – декларацій про початок будівельних робіт та про відповідність об’єкту до експлуатації. Такі дії спричинили тяжкі наслідки.

Також зловмисників звинувачують у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем – коштами інвесторів житлового комплексу у Києві. Окрім того, йдеться про зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми, що спричинило тяжкі наслідки, підроблення та використання завідомо підроблених документів та умисне невиконання судового рішення.

У результаті своєї злочинної діяльності учасники групи завдали територіальній громаді міста Києва, інвесторам житлового комплексу, Київському національному університету архітектури і будівництва збитків загалом на майже 60 мільйонів гривень. Окрім того, ще 5,3 млн гривень збитків було завдано внаслідок умисного ухилення від сплати податків службовими особами підприємства–замовника будівництва.

Підозрюваним може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: