У «Нафтогазі» назвали умову скасування позовних вимог щодо «Газпрому»

Читать на русском
«Нафтогаз України» готовий відкликати новий позов щодо «Газпрому», якщо за підсумками переговорів з транзиту газу сторони укладуть довгостроковий контракт.

«Нафтогаз України» готовий відкликати новий позов щодо «Газпрому», якщо за підсумками переговорів з транзиту газу сторони укладуть довгостроковий контракт.

Зміна керівництва «Нафтогазу»: за яких умов можлива та з чим пов'язанаМіністр енергетики та навколишнього середовища Олексій Оржель повідомив, що уряд планує змінити керівництво і склад наглядових рад всіх стратегічних компаній.

Про це в Facebook повідомив виконавчий директор НАК Юрій Вітренко.

«Ми також готові відкликати свої позовні вимоги в новому арбітражі, але тільки якщо буде укладено довгостроковий контракт на транзит, який покриватиме всі витрати, і якщо «Нафтогазу» буде компенсовано невиконання «Газпромом» своїх зобов'язань за поточними контрактами», - зазначив він.

Вітренко додав, що Україна готова повертатися на тристоронні переговори щодо газу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що «Нафтогаз» подав позов до Стокгольмського арбітражу проти «Газпрому», який стосується перегляду тарифів з 13 березня 2018 року до 1 січня 2020 року. Сума нових позовних претензій української сторони становить 11,8 млрд доларів.

Раніше в РФ розповіли про наступну тристоронню зустріч щодо газу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: