НАБУ розслідує можливу брехню в декларації ексзаступника голови Держрибагентства

Читать на русском
У Національному бюро розслідують можливі недостовірності в декларації колишнього першого заступника керівника рибного агентства.
Володимир Фалейфото: Запорізька ОДА

Національне антикорупційне бюро розслідує можливе недостовірне декларування колишнім першим заступником голови Державного агентства рибного господарства України Володимиром Фалеєм.

Про це йдеться в рішеннях Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

За даними слідства, Фалей міг недостовірно заповнити електронні декларації за 2016-2018 роки. Як встановили детективи, у 2011 році між Ерсте Банком, правонаступником якого є Фідобанк, і ТОВ «Гемма, ЛТД» укладено генеральну кредитну угоду. Згідно з якою фірмі «Гемма, ЛТД» встановлено ліміт активних операцій, який не повинен перевищувати 2 млн грн під 19% річних строком повернення до квітня 2014 року. В рамках цієї ж угоди був укладений кредитний договір. Додатковою угодою було встановлено новий графік погашення кредитних коштів. У забезпечення виконання зобов'язань за кредитною угодою були укладені договора поруки з ексзаступником голови Держрибагентства та Леонідом Волянським.

У зв'язку з неналежним виконанням ТОВ «Гемма, ЛТД» взятих на себе зобов`язань, станом на утворилася заборгованість у сумі 1,83 млн грн. Заочним рішенням Суворівського районного суду міста Херсона було задоволено позов Фідобанку та стягнуто солідарно з ТОВ «Гемма, ЛТД» та Фалея 1,83 млн грн заборгованості за договором кредиту. Апеляційний суд залишив це рішення без змін.

Таким чином, у Фалея виникло фінансове зобов'язання перед Фідобанком у розмірі 1,83 млн грн. За інформацією Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, станом на кінець 2016 року вищезазначене фінансове зобов'язання ексчиновника агентства перед ПАТ Фідобанком не виконано. Тому детективи просили надати доступ до е-декларацій Фалея. Також у НАБУ дізналися, що матеріали справи за позовом Фідобанку до Фалея зберігаються у Херсонському міському суді. Тому детектив просив надати доступ і до цих документів. Обидва клопотання суд задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ розслідує продаж АРМА землі в Одеській області. Також детективи розслідують можливу брехню в декларації депутата Київської міськради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: