НАБУ розслідує ймовірну брехню в декларації депутата Київської міськради

Читать на русском
У Національному бюро розслідують факти можливого недекларування фінансових зобов'язань київським депутатом.
Олексій Новіков

Національне антикорупційне бюро розслідує кримінальне провадження за фактами можливого недекларування фінансових зобов'язань перед банком депутатом Київської міської ради.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 11 листопада, повідомляє «Слово і Діло».

За даними журналіста «Слово і Діло», йдеться про Олексія Новікова, депутата від фракції «Єдність».

За версією слідства, Новіков нібито у деклараціях за 2016-2018 роки не зазначив фінансових зобов'язань перед «Родовід банком». Відповідно до відомостей Державного реєстру обтяжень рухомого майна в нього встановлено наявність обтяжень у вигляді арешту невизначеного майна депутата в інтересах «Родовід банку» в розмірі 53,21 млн грн.

Детективи також знайшли заочне рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області, яким встановлена наявність заборгованості Новікова за кредитним договором на суму 6,65 млн доларів. Також депутат має прострочену заборгованість за кредитом на 290 тисяч дол.; прострочену заборгованість за відсотками – 32 464 дол.; суму пені за несвоєчасне погашення заборгованості – 6,3 млн дол. і суму 3% річних від простроченої суми - 32 353 дол.

У цій справі НАБУ звернулося до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб щодо наявності заборгованості у депутата. Відповідно до інформації уповноваженої особи ФГВФО на ліквідацію «Родовід банку» Новіков є боржником банку за кредитним договором на суму понад 286 тис. дол. Тому детектив просив суд надати тимчасовий доступ до кредитного договору депутата з «Родовід банком», який зберігається у приміщенні установи. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ розслідує нове провадження стосовно мера Одеси Геннадія Труханова. Також детективи розслідують передачу земель військового аеродрому в Одесі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: