Гончарук анонсував запуск єдиної служби порятунку

Читать на русском
Прем'єр зазначив, що пілотний проєкт служби порятунку вже працює в Білій Церкві, а в січні планується запуск у Київській області і далі в усій Україні.

В Україні планують запустити єдину службу порятунку «112».

Про це розповів прем'єр-міністр Олексій Гончарук в інтерв'ю «РБК-Україна».

100 днів Кабміну: скільки законопроектів зареєстрували Гончарук та ГройсманКабмін Гончарука за сто днів роботи вніс до парламенту 43 законопроекти, а Кабмін Гройсмана за такий самий термін – 131.

За його словами, найважливішим і яскравим проєктом, який координується Міністерством внутрішніх справ України, є створення служби порятунку «112».   «Це телефон порятунку, координація п'яти відомств: швидка допомога, ДСНС, пожежна, поліція і служба газу. Ми хочемо наступного року врятувати максимальну кількість людей», - зазначив Гончарук.

Він також підкреслив, що в Україні занадто багато гине людей через нещасні випадки.

«Хтось не доїжджає до лікарні, до когось не доїжджає швидка, когось доводять до лікарні, а там не можуть надати адекватну допомогу. Одна із головних цілей нашого уряду на наступний рік - врятувати якомога більше життів або здорових людей, в тому сенсі, що після неадекватно наданої допомоги багато людей залишається з інвалідністю», - додав Гончарук.

Прем'єр зазначив, що пілотний проєкт служби порятунку вже працює у Білій Церкві, а в січні планується запуск у Київській області і далі в усій Україні.

Раніше Гончарук повідомив дату запуску програми для заробітчан.

Також нагадаємо, Гончарук представив нового голову Держгеокадастру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: