Гончарук повідомив дату запуску програми для заробітчан

Читать на русском
Як зазначив Гончарук, уряд готує до старту програму з підтримки мікро- та малого підприємництва за ініціативою президента.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що програма зі стимулювання українців за кордоном повертатися в країну запрацює вже з 1 лютого 2020 року.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.   Як зазначив Гончарук, уряд готує до старту програму з підтримки мікро- та малого підприємництва за ініціативою президента.

Новий чи старий Кабмін: однакові обіцянки Гончарука та ГройсманаСкільки обіцянок прем’єра Олексія Гончарука дублюють те, що планував зробити його попередник Володимир Гройсман.
  «Її суть - стимулювати появу нових підприємців і заохочувати наших заробітчан повертатися додому і відкривати бізнес в Україні», - підкреслив прем'єр.   За його словами, перший етап програми - доступне кредитування. Обсяг кредиту - 1,5 мільйона гривень на п'ять років:   - 5% річних, якщо виручка до 25 мільйонів гривень і створюються мінімум два робочих місця;   - 7% річних для бізнесу з виручкою до 25 мільйонів гривень, який не створює нових робочих місць (але за кожного нового працівника ставка знизиться на 0,5%);   - 9% річних для бізнесу з виручкою до 50 мільйонів гривень.   «Для участі знадобиться бізнес-план, позитивна фінансово-кредитна репутація та платіжна дисципліна. Стартапи зможуть брати участь тільки від початку своєї діяльності, а діючий бізнес - тільки той, який працює мінімум 12 місяців. Сам учасник інвестує 20% власних коштів від усіх витрат», - пояснив голова Кабміну.   Серед сфер для розвитку бізнесу - енергетика, освіта, охорона здоров'я, транспорт, виробництво, спорт, розваги або інші послуги. Також Гончарук анонсував прийом заявок незабаром.

Нагадаємо, 3 грудня глава держави Володимир Зеленський повідомив про запуск держпрограми, яка має стимулювати українців за кордоном повертатися додому.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: