Гончарук розповів про результати роботи Кабміну за тиждень

Читать на русском
Олексій Гончарук розказав, чого вдалося досягти уряду у своїй діяльності упродовж минулого тижня.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук розказав, чого вдалося досягти уряду у своїй діяльності упродовж минулого тижня.

«Ухвалили програму медичних гарантій, яка запрацює з 1 квітня 2020 року. Запровадили програму «Гарантована ціна на газ», що захистить людей від її коливань. За розрахунками, ціна на газ буде на 7% нижчою від тогорічної. Спрямували Фонду соціального страхування додаткові 1,4 млрд гривень на виплату в 2019 році лікарняних за тимчасовою втратою працездатності, через вагітність та пологи, а також на виплати на поховання», - написав прем'єр у Facebook.

Третій місяць роботи Кабміну: як міністри виконують обіцянкиМіністри і прем'єр Олексій Гончарук за третій місяць роботи виконали 11 обіцянок і провалили чотири.

Також він додав, що запроваджені госпітальні округи, перерозподілили кошти на ліквідацію заборгованості зарплати лікарям та вчителям, додали кошти до урядової програми «Лікування за кордоном» на 2019р., ухвалили 4 держстратегії у сфері громадського здоров'я та проект закону, в разі ухвалення якого трудові книжки буде переведено в електронний формат.

Щодо робочих планів на наступні тижні Гончарук розповів, що уряд продовжить роботу з модернізації шкіл: «Масштабний ремонт їдалень, обладнання для спецшкіл та навчально-реабілітаційних центрів, належні санітарно-гігієнічні умови. Придбаємо нові шкільні автобуси для учнів у селах».

За словами прем'єра, на модернізацію шкіл до кінця року планується витратити 1,1 млрд гривень. Уряд також виділив майже 801,6 млн гривень на обладнання та технології для школярів — зокрема, STEM-лабораторії, у яких учні вивчатимуть природничі науки.

Ветерани АТО/ООС та ВПО отримають змогу оформити кредит на купівлю житла під 3% річних до 20 років.

Гончарук також розповів, що в уряді почали розробляти стратегію переходу країни на відновлювану енергетику до 2050 року.

«Активно йде процес приватизації. За 108,5 млн грн на аукціонах продано 3 державні об'єкти. Ведеться робота і щодо тих 415 об'єктів із 500, які Уряд нещодавно передав до Фонду». Оголошено міжнародний тендер на здійснення аерофотозйомки всієї території України, яку мають оцифрувати повністю вже наступного року», - написав прем'єр.

«Слово і Діло» продовжує відстежувати обіцянки Кабінету міністрів Олексія Гончарука. За три місяці роботи Гончарук та його міністри дали 483 обіцянки (не рахуючи обіцянок з програми діяльності уряду), виконали – 35, провалили – 15.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: