В РНБО назвали умови проведення виборів на Донбасі

Читать на русском
За словами секретаря РНБО Олексія Данилова, зусилля української влади спрямовані на імплементацію Мінських домовленостей.

В РНБО назвали умови проведення виборів на Донбасі.

Про це інформує пресслужба РНБО в п'ятницю, 6 грудня.

За повідомленням відомства, вибори на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей буде проведено тільки після деокупації і за українським законодавством.

Вибори на Донбасі: що повинні зробити Росія та УкраїнаПрезидент України Володимир Зеленський наполягає на проведенні виборів у самопроголошених ДНР і ЛНР лише після передачі ділянок держкордону під контроль України.

За словами секретаря РНБО Олексія Данилова, зусилля української влади спрямовані на імплементацію Мінських домовленостей, позиція України базується на пріоритеті принципу територіальної цілісності і суверенітету щодо тимчасово окупованих частин Донецької та Луганської областей, а також Криму.

«Це наші території, де проживають наші люди. Вибори на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей можуть бути проведені тільки після її деокупації, і відповідно до нашого законодавства і стандартів ОБСЄ», - заявив він.

Секретар РНБО України також зазначив, що запланована на 9 грудня зустріч лідерів чотирьох держав в Нормандському форматі «є не тільки найбільш важливою подією зовнішньої політики України, а й найбільшим пріоритетом безпеки порядку денного Європи».

Раніше президент Володимир Зеленський прокоментував можливе проведення виборів на Донбасі.

Також нагадаємо, в чотирьох областях України стартував процес висунення кандидатів на місцевих виборах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: