В РНБО повідомили про кібератаки на сайт президента

Читать на русском
СБУ заблокувала 11 кібератак на державні інформаційні ресурси, в тому числі на сайт президента України в листопаді нинішнього року.

СБУ заблокувала 11 кібератак на державні інформаційні ресурси, в тому числі на сайт президента України в листопаді нинішнього року.

Про це розповів секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов, інформує у понеділок, 2 грудня, пресслужба РНБО.

«Ми перебуваємо в постійному режимі відображення кібератак. Всі наші спецслужби працюють у надзвичайно напруженому режимі», - сказав секретар РНБО України, додавши, що за кібератаками хакерських угруповань, як правило, стоять ворожі спецслужби, які «надихають і спрямовують їхню діяльність».

За словами Данилова, урядовою командою реагування СЕRТ-UА в українському державному секторі торік було зафіксовано понад 600, а цьогоріч – понад 300 кіберінцидентів, і було здійснено відповідне реагування.

«У першому півріччі 2019-го СБУ і Держспецзв'язку нейтралізували потужні DDoS-атаки на державні інформаційні ресурси, зокрема сайти ЦВК та президента України, тільки в листопаді були заблоковані 11 таких атак», - сказав він.

Секретар РНБО України наголосив, що зараз Україна працює над формуванням національної системи кібербезпеки, в якій важливу роль відіграватиме Національний координаційний центр кібербезпеки.

Раніше РНБО підготувала п'ять сценаріїв реінтеграції Донбасу.

Також нагадаємо, в РНБО зробили заяву про звільнення Кривоноса.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: