Рада планує доручити Кабміну призначати директора Фонду соцстрахування

Читать на русском
Рада підтримала за основу законопроект, який доручає уряду призначати директора виконавчої дирекції Фонду соцстрахування України.

Рада підтримала за основу законопроект № 2275, який доручає уряду призначати директора виконавчої дирекції Фонду соцстрахування України.

За відповідне рішення проголосували 250 нардепів під час пленарного засідання 5 грудня.

Погоджувальна рада: за що фракції та група готові голосувати 3-6 грудняВерховна рада розгляне цього тижня законопроект про Держбюро розслідувань і проведе слухання щодо ринку землі.

Нардепи планують доручити Уряду призначати і звільняти директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України за поданням міністра соціальної політики. Директор призначатиме трьох заступників за погодженням з головою Мінсоцполітики.

Законопроект визначає, що до складу правління Фонду входять десять представників держави і по чотири представники від застрахованих осіб та роботодавців, які виконують свої обов'язки на громадських засадах (зараз – по сім представників держави, застрахованих осіб і роботодавців, які виконують свої обов'язки на громадських засадах) .

Проєкт акта пропонує внести зміни в закону «Про запобігання корупції» щодо поширення дії цього закону на членів правлінь і посадових осіб виконавчих дирекцій фондів соціального страхування, а також встановити обов'язок подання ними декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Раніше нардепи відклали розгляд Виборчого кодексу.

Нагадаємо, Рада схвалила регулювання цін на оптовому ринку електроенергії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: