НАБУ проводило обшук у довіреної особи екснардепа Дубневича

Читать на русском
Антикорупційне бюро проводило обшук в особи, яка раніше працювала начальником юрвідділу компанії Дубневичів.
Богдан і Ярослав Дубневичі

Детективи Національного антикорупційного бюро проводили обшук у житлі довіреної особи колишнього народного депутата Богдана Дубневича у межах справи про можливу легалізацію коштів.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як встановило слідство, ця особа до 2017 року отримувала доходи у Корпорації КРТ, власниками якої є брати Дубневичі, та від інших підконтрольних ним компаній. Так, він деякий час був начальником юридичного відділу ТОВ «Корпорація КРТ» і літав до Кіпру. Відтак як особа з юридичною освітою він міг брати участь у складанні чи перевірці юридично значущих документів компаній, зареєстрований на Кіпрі, та які зокрема задіяні у легалізації доходів. Окрім зазначеного, ця особа має довіреність на представництво інтересів майже всіх членів сімей Богдана Дубневича.

Також він у 2015 році отримав від ТОВ «Корпорація КРТ» безвідсоткову поворотну позику у розмірі 2,5 млн грн. Як ФОП він нібито отримав від нардепа Ярослава Дубневича кошти у розмірі 72 000 грн з призначенням платежу «оплата за договорами управління корпоративними правами». Під час обшуку у нього вилучили п'ять мобільних телефонів і два ноутбуки. Детективи просили суд накласти на них арешт. Суд клопотання задовольнив.

Крім того, детективи НАБУ провели обшук у ще двох осіб. За місцем проживання першої людини, за версією слідства, розробляються деякі документи, що можуть бути пов'язані зі справою. У нього НАБУ вилучило ноутбук, на який пізніше суд наклав арешт.

Друга особа нібито могла забезпечувати комунікацію між співучасниками злочину та Дубневичами. У 2015 році цей чоловік отримав 2,2 млн грн безвідсоткової позики від ТОВ «Корпорація КРТ». Під час обшуку у нього детективи вилучили телефон, який просили арештувати. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ проводило обшук у дочки нардепа Дубневича. Також детективи обшукували директора фірм, підконтрольних братам. Раніше «Слово і Діло» дізналося деталі розслідування НАБУ відносно Дубневичів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: