Дубневича вивезли кудись після внесення застави – адвокат (доповнено)

Читать на русском
За словами юриста, гроші були внесені до моменту оголошення Апеляційною палатою Вищого антикорупційного суду рішення про запобіжний захід.

Нардепа Ярослава Дубневича вивезли в «невідомому напрямку», незважаючи на внесення за нього застави в розмірі 100 млн грн.

Про це заявив адвокат нардепа Олексій Шевчук у коментарі кореспонденту LIGA.net.

За словами юриста, гроші були внесені до моменту оголошення Апеляційною палатою Вищого антикорупційного суду рішення про запобіжний захід.

«Він вніс заставу, в рішенні не було сказано нічого про місце, де його мають утримувати. Але невідомі люди вивезли його в невідомому напрямку. І зараз ніхто не знає, де він перебуває», - розповів адвокат і заявив, що вже подав заяву до суду про «неправомірне затримання» депутата.

Водночас подача позову до суду ще не означає, що цей позов обґрунтований, зазначив у коментарі «Слово і Діло» адвокат Андрій Подосинов. За його словами, існує певна процедура, за якою випускають затриманого з-під арешту.

«Навіть якщо заставу вже внесено, перш ніж відпустити затриманого, необхідно дочекатися, поки гроші надійдуть на рахунок Держказначейства. А це може зайняти до трьох днів. Адвокат затриманого має принести до суду платіжку і після того, як бухгалтер суду отримає підтвердження того, що гроші надійшли в повному обсязі на рахунок Держказначейства, суд видає відповідну довідку, підписану головою суду, яку слід надати в СІЗО. Як правило, якщо людину затримали і за неї внесли заставу, то випустити її можуть не раніше, ніж за добу. А в ситуації з Дубневичем не виключено, що його випустять не раніше понеділка», – розповів юрист.

Водночас суддя спростувала інформацію від сторони захисту про нібито незаконне затримання депутата.

Раніше повідомлялося, Дубневич перед арештом переписав фірму на сина.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: