У Кремлі відповіли на ідею Зеленського знайти майданчик для обговорення Криму

Читать на русском
Кримське питання закрите, обговорення цієї теми на будь-яких майданчиках неможливо, сказав прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Кримське питання закрите, обговорення цієї теми на будь-яких майданчиках неможливо.

Про це в понеділок, 2 грудня, сказав прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, коментуючи інтерв'ю українського лідера Володимира Зеленського, в якому той запропонував узгодити окремий формат переговорів для обговорення приналежності Криму, пише ТАСС.

Пєсков підкреслив, щодо цієї теми «ніякої реакції Кремля бути не може». Також прессекретареві поставили запитання про те, як відреагує російський лідер Володимир Путін, якщо Зеленський порушить тему Криму на особистій зустрічі.

«Він (Путін - ред.) безумовно дасть відповіді на всі питання, як президент завжди робить: відкрито, конструктивно і абсолютно вичерпно. <...> Немає різниці, в якому форматі ставити питання», - відповів Пєсков.

Нагадаємо, в інтерв'ю виданням Der Spiegel, Le Monde, Time і Gazeta Wyborcza Зеленський заявив, що допомогти Україні повернути Крим могли б США, які мають «прямі відносини з Росією» і вплив в Європі. У зв'язку з цим український лідер запропонує обговорити кримське питання в форматі «Україна, Росія, США» або узгодити інший формат.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський порушить на зустрічі лідерів «нормандської четвірки» в Парижі питання про проведення місцевих виборів в ОРДЛО як на території України, а не окупованій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: