Україна готує нові вимоги до РФ про виплату компенсації за порти Криму

Читать на русском
Адміністрація морських портів України (АМПУ) готує нові вимоги до уряду Російської Федерації про виплату компенсації за збитки, завдані через втрату портів у анексованому Криму.

Адміністрація морських портів України (АМПУ) готує нові вимоги до уряду Російської Федерації про виплату компенсації за збитки, завдані через втрату портів у анексованому Криму.

Про це йдеться в опублікованому в середу повідомленні на сайті відомства.

«Вартість державного майна, яке було закріплено за філіями АМПУ і незаконно присвоєно самопроголошеною владою Криму, становить понад 1,24 млрд гривень ($51,2 млн)», - йдеться в повідомленні.

«Цього разу ми використовуємо положення Угоди про заохочення і взаємний захист інвестицій. Перший крок - це направлення вимог про компенсацію збитків безпосередньо уряду РФ. Якщо протягом півроку ми не отримаємо відповіді, ця справа перейде на розгляд в міжнародний арбітраж», - зазначив з цього приводу сам керівник АМПУ Райвис Вецкаганс.

Відповідне письмове повідомлення до уряду РФ відомство планує передати до кінця 2019 року. Інтереси АМПУ в суперечці з Росією буде представляти юридична компанія Covington & Burling LLP.

Нагадаємо, наприкінці минулого року міжнародний арбітраж ухвалив рішення про стягнення з РФ на користь Ощадбанку 1,3 мільярда доларів США у справі щодо втрачених у Криму активів. Наприкінці жовтня Паризький апеляційний суд відхилив заяву РФ про призупинення примусового виконання рішення у справі Ощадбанку. Згідно з зазначеним рішенням арбітражу було визнано, що РФ несе відповідальність за збитки, завдані внаслідок окупації АР Крим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: