У ГПУ створили департамент щодо Донбасу

Читать на русском
Департамент здійснюватмеи процесуальне керівництво і нагляд за досудовим розслідуванням у вищевказаних процесах, які розслідуються СБУ та Нацполіцією.

У Генпрокуратурі створили департаменту нагляду по кримінальним провадженням щодо злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту на Донбасі.

Про це заявив заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов, передає пресслужба ГПУ.

«Нерівний бій»: що принесе Донбасу зустріч у ПарижіСергій Лавров заявив, що Росія на саміті «нормандської четвірки» в Парижі 9 грудня закличе Київ до прямого діалогу з Донбасом.

За його словами, в прокуратурах Луганської та Донецької областей створять відповідні управління. У Луганській області в цьому напрямку працюватиме Костянтин Караман.

Крім того, 2 грудня генпрокурор Руслан Рябошапка призначив начальником Департаменту Юрія Рудя. До цього Рудь обіймав посаду начальника управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях головної військової прокуратури.

До Департаменту конфліктів планують передати понад 200 кримінальних проваджень. Йдеться про глобальні і резонансні злочини, зокрема, в Іловайську і Дебальцевську трагедію, збиття літака рейсу MH17, захоплення АР Крим, «справу моряків», а також «факти рішення і ведення збройної агресії Росії», системні тортури і вбивства полонених українських військових і цивільного населення.

Департамент здійснюватмеи процесуальне керівництво і нагляд за досудовим розслідуванням у вищевказаних процесах, які розслідуються СБУ та Нацполіцією.

Раніше в ГПУ назвали кількість вироків за злочинами на Майдані.

Також нагадаємо, в ОБСЄ підрахували кількість вибухів на Донбасі за добу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: