Соколовська пояснила ситуацію з виплатами лікарняних і декретних

Читать на русском
Міністр соціальної політики Юлія Соколовська пояснила ситуацію з виплатами лікарняних і декретних.

Міністр соціальної політики Юлія Соколовська пояснила ситуацію з виплатами лікарняних і декретних.

За словами міністра, гроші на виплати були і є, їх перерахування не припинялося. Учора Кабмін ухвалив постанову, якою збільшив суму на виплати.

Прожитковий мінімум на 2019 рік – незаконний. Чи переглянуть виплати?Розмір офіційного прожиткового мінімуму, який фігурує в законі про державний бюджет і на підставі якого розраховуються пенсії і багато соціальних виплат, визнаний незаконним.

«Як формуються гроші Фонду соцстраху. Це єдиний соціальний внесок, який всі платять. Тобто щодня формують кошти, що надходять до пенсійного і соціального фондів. З початку січня ці надходження перевищували планові. У нас були додаткові надходження, які не були технічно внесено до бюджету. Вчора ми (на засіданні, – ред.) уряду ухвалили постанову, якою (пропонується внести, – ред.) зміни до бюджету, збільшили доходи на цю суму, яка надходить понадпланово», - розповіла Соколовська в програмі «Сніданок з 1+1».

Вона додала, що це було технічне рішення і збоїв у виплатах не буде.

Вчора Кабінет міністрів України ухвалив рішення для розблокування виплати лікарняних.

Нагадаємо, з 20 листопада в Україні призупинили перерахування коштів для виплати лікарняних та допомоги з вагітності та пологів застрахованим українцям. Фінансування не проводилося через те, що подані до Фонду заяви на суму 1 млрд гривень перевищили бюджет за цим напрямком.

Пізніше у Мінсоцполітики спростували повідомлення про припинення виплат лікарняних.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: