У Раді в жовтні було зареєстровано понад 160 законопроектів

Читать на русском

Верховна рада трохи зменшила оберти в роботі, законопроектів тепер не тільки менше ухвалюють, але й реєструють. У жовтні в парламенті з'явилося 164 нових ініціативи (для порівняння з 29 серпня до 1 жовтня їх було 554). «Слово і Діло» проаналізувало, хто активніше від усіх займався законотворчою діяльністю.

Президент Володимир Зеленський в минулому місяці вніс до Ради тільки два законопроекти: щодо скасування державної монополії на виробництво спирту, а також зміни до Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу, Кодексу адміністративного судочинства щодо удосконалення перегляду судових рішень в апеляційному та касаційному порядку. На розгляд депутатів їх ще не виносили.

Ще 10 законопроектів подав Кабінет міністрів. Серед них – зміни до державного бюджету-2019, законопроект щодо врегулювання питань видобутку бурштину та проєкт щодо врегулювання організації і проведення азартних ігор.

Народні депутати внесли 152 законопроекти. Найбільш активні, як і раніше, «слуги народу», вони причетні до 108 ініціатив. 19 законопроектів були розроблені за участю «Опозиційної платформи», 16 – за участю групи «За майбутнє».

Депутати від «Європейської солідарності» працювали над 14 законопроектами, від «Батьківщини» – над 13. Члени фракції «Голос» приєдналися до роботи над 9 ініціативами.

Нагадаємо, за перші 50 днів роботи Верховна рада IX скликання ухвалила в цілому 65 законопроектів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: