Оржель заявив про «кроки вперед» у переговорах із РФ щодо газу

Читать на русском
Міністр енергетики Олексій Оржель заявив, що на переговорах по газу з Росією були зроблені кроки вперед, були визначені питання, де можливо досягти компромісу.

Міністр енергетики Олексій Оржель заявив, що на переговорах по газу з Росією були зроблені кроки вперед, були визначені питання, де можливо досягти компромісу.

Про це повідомив в ефірі «Свобода слова Савіка Шустера» на каналі Україна.

Дедлайн – 13 грудня: чи укладуть контракт із РФ та в чому провина «Нафтогазу»Дедлайн для укладення довгострокового контракту на транзит російського газу до Євросоюзу територією України – 13 грудня.

За словами міністра, вже розпочато процес узгодження для досягнення цих компромісів.

«Якщо ми говоримо про вчорашній день, то ми дійсно зробили кроки вперед... Ми попередньо були в контакті з європейською стороною, і відповідно за результатами було доведено, що зустріч відбудеться, були певні елементи, де компроміси потенційно можуть бути знайдені. А є елементи, там де ми також маємо шукати (компроміс)», - розповів міністр.

Він також підкреслив, що Україна підпише контракт з умовою роботи за європейськими недискримінаційними правилами.

«Якщо ми говоримо про наш взаємодії з російською стороною, то вони зацікавлені в тому щоб авторитет такого палива, як газ, губився на європейському ринку... Якщо ми не підпишемо, це дуже погано впливає на показники на ринку. Свого часу Україна прийняла рішення, що ми переходимо на європейські правила. Це означає, що ми як політики ухвалили рішення, що суб'єкти господарювання, які працюють на цьому ринку, мають працювати відповідно до європейських недискримінаційних правил», - заявив Оржель.

Раніше прем'єр-міністр України Олексій Гончарук запевнив, що переговори про прямі поставки газу з РФ не ведуться.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: