Оржель пояснив, навіщо запроваджувати страхову ціну на газ для населення

Читать на русском
В Україні з січня 2020 року планують запровадити страхову ціну на газ. Про цю ініціативу в понеділок, 25 листопада, розповів міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель.

В Україні з січня 2020 року планують запровадити страхову ціну на газ.

Тарифи на газ у 2020 році: чи підвищаться ціниНафтогаз України підвищив ціну на газ для населення в листопаді на 14,6 відсотків – до 4889 грн за тисячу кубометрів.

Про цю ініціативу в понеділок, 25 листопада, розповів міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель, повідомляє «Укрінформ».   «Зима буде теплою, але також треба забезпечити стабільні ціни в платіжках. Уряд захищає людей від коливань ціни на газ взимку навіть в умовах зупинки транзиту, складних технологічних і фінансових умовах. Запаси, які є у нас в сховищах, дозволяють запропонувати так звану страхову ціну», - сказав Оржель.   За його словами, ця страхова ціна буде нижчою, ніж у першому кварталі 2019 року.

«7% різниця ціни квартал до кварталу», - додав міністр.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів планує затвердити страхову ціну на газ для населення, яка складатиме близько 7 тис грн за тисячу кубометрів (з ПДВ та без урахування транспортування) з 1 січня 2020 року.

Також нагадаємо, Оржель назвав причини подорожчання газу в Україні цієї зими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: