Потураєв вже не вважає, що всі «слуги народу» – політичне ніхто

Читать на русском
Нардеп Микита Потураєв ходить тільки на великі політичні ток-шоу, не бачить криміналу у словах Юзика, але вважає, що Федина перейшла межу.

У Трускавці під час тренінгу для новоспечених «слуг народу» політтехнолог, медіафункціонер і радник Володимира Зеленського, який також пройшов до Верховної ради за списком президентської партії, Микита Потураєв сказав фразу, яка так зачепила більшість присутніх: «Всі ви – політично ніхто. Я хочу, щоб це кожен почув. Ви – суб'єкти в житті, але політичними суб'єктами ви не є». Чи змінив свою думку нардеп за пів року після початку роботи монобільшості в парламенті, як він ставиться до свого колеги, який веде ток-шоу на каналі Медведчука, чому підтримує ухвалення закону про зброю? Про це Микиту Потураєва розпитав Роман Скрипін у програмі «16+» на каналі skrypin.ua

За словами Потураєва, в Україні щоп’ятниці виходить приблизно 40 телевізійних ток-шоу, але більшість з них не впливові.

«Якщо зібрати всю їхню аудиторію, то вийде відсотків 5. Ходити на всі ці шоу – це фактично підвищувати їм рейтинг. Я ходжу нечасто, сходив до Шустера, востаннє був на «Нашому», і думаю, що більше не піду. У «Право на владу» я був аж двічі. Великі шоу важливі, тому що якраз у них аудиторія велика, і якщо, скажімо, обговорювати ту саму земельну реформу, одним із драйверів якої я є, тоді важливо ходити на великі шоу», – вважає нардеп.

МИКИТА ПОТУРАЄВ (Слуга Народу) | 16+skrypin.ua

Стосовно його колеги з фракції – Максима Бужанського, який веде ток-шоу на каналі, що пов’язують із Віктором Медведчуком, – політик не бачить в цьому якоїсь проблеми.

«У нас немає заборони відвідувати ті чи інші канали. Люди ходять, якщо вони вважають за потрібне. У Макса там стара історія з Наталкою Влащенко. Їм там комфортно робити програму. Я не вважаю, що ця програма антиукраїнська чи займається якоюсь антиукраїнською діяльністю», – сказав Микита Потураєв.

Щодо його особистої фрази про те, що «слуги народу» є політичним ніхто, Потураєв зазначив, що членам партії треба стати кимось, знайти свою політичну суб’єктність. «Ось вони і здобувають. Не всі рівномірно. Не всі з однаковим успіхом, але здобувають», – зазначив він.

Відреагував нардеп і на запитання глядача з Кривого Рогу про ситуацію із прослуховуванням депутатів від «Слуги народу», зокрема Юрія Корявченкова (Юзика), мовляв, чому ані партія, ані голова фракції не вимагають реагування правоохоронних органів на незаконне прослуховування.

«Фракція має якось поставитись до цієї ситуації, визначити свою позицію. Я не слухав ці записи. Але писати заяву, щоб розпочинати кримінальну справу, можуть тільки хлопці, які були на зустрічі. У тому, що я прочитав, не бачу ніякого криміналу», – вважає Потураев.

За його словами, основний меседж розмови був про те, що треба навести лад, а політсила в разі чогось прикриє місцеву владу.

Натомість Потураєв вважає цілком виправданою ситуацію з нардепкою Софією Фединою та волонтеркою Марусею Звіробій, які фігурують у кримінальному провадженні за погрозу вбивством президента, .

«Вона для мене на рівні з Ляшком і Герусом. Де межа? Я вважаю, що вона була перейдена. Зараз говорять, що дівчат ображають. Вибачте, дівчата несли таку пургу. А Федина підтримувала свою подругу», – сказав нардеп.

Окремо нардеп зауважив, що він підтримує ухвалення закону про зброю: «Я не за легалізацію. Я за те, щоби був закон, щоби всі питання про те, хто може володіти зброєю, на яких умовах, як зі зброєю поводитися, мають бути врегульовані законом». Потураєв сподівається, що законопроект буде ухвалено наступного року.

Раніше ми розбирались разом з юристами, чи треба було проводити обшук у волонтерки Марусі Звіробій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: