У мережі обговорюють виступ Потураєва перед майбутніми нардепами від «Слуги народу»

Читать на русском

Микита Потураєв заявив майбутнім депутатам від Слуги народу, що вони поки ніхто в політиці.
Слово і Діло

У Трускавці проходить тижневий тренінг для майбутніх народних депутатів від «Слуги народу». Одну з лекцій вів політтехнолог Микита Потураєв, який назвав новообраних депутатів «ніким».

Запис виступу надало виданню «Страна.Юа» неназване джерело. «Тобто зараз ви помилково думаєте, що ви всі політики. Це велика помилка. Відповідь: ні. Ви тут опинилися тому, що виборець шукав людей політичної партії «Слуга народу». І йому було все одно, яке прізвище буде вказане в цьому рядку. Ці вибори виграв Володимир Олександрович Зеленський. Всі ви – політично ніхто. Я хочу, щоб це кожен почув. Ви суб'єкти в житті, але політичними суб'єктами ви не є. Що таке партія? Це з англійської означає «частина». Частина суспільства. Ви ще не партія, але вам доведеться нею стати. Вам потрібно стати політичними суб'єктами. Це ваше завдання на цей тиждень», – говорив на виступі Потураєв.

«Слово і Діло» зібрало, що в соцмережах думають про такий підхід політтехнолога.

«Насправді, немає нічого скандального чи сенсаційного в тому, що сказав Микита Потураєв новообраним парламентарям. Депутат – це дійсно ніхто, особливо якщо це депутат від правлячої політичної сили. Скажу більше, особисто я активно вітаю таке ставлення до політиків, тому що лише постійний пресинг, увага та нагадування їх місця, ролі та призначення може перешкодити процесу перетворення їх в колективного Добкіна. Тобто це не проблема. А ось те, що хтось із депутатів зливає записи із закритих зустрічей ресурсу Льовочкіна, навпаки. Це свідома гра на користь політичних опонентів, і за це потрібно карати, адже безкарність породжує хаос», – написав Сергій Іванов.

«Мені здається, що хлопцям «на старті» сказали дуже важливі речі. Як людина, що регулярно відвідує професійні тренінги, можу сказати, що усвідомлення свого місця в часі й просторі вкрай важливе для отримання нових знань», – вважає Андрій Романенко.

«А чого тут обурюватися? Всі, хто обраний за списком партії в багатомандатному окрузі, обрані тому, що вони команда Зе. Хтось із них успішний у бізнесі або в інший професійної діяльності, але в політиці без Зе вони поки ніхто. За мажоритарними округами в основному так само, абсолютна більшість перемогли не як самостійні політики, а як представники Зе. Беззастережно згоден, що як політики більшість депутатів від команди Зе поки ніхто. І стати політиками вони зможуть лише в тому разі, якщо ефективно працюватимуть у команді. Пан Потураєв просто сказав людям правду в очі», – написав Святослав Стеценко.

«Вибори для своєї команди виграв Зеленський. Парламентські вибори виграла команда Зеленського. Головне слово тут «Зеленського», а зовсім не «команда». Якби на діряве, м'яте відро почепили стікер «Слуга народу», в нього були б усі шанси набрати більшість голосів. Я не обговорюю раціональність або розумність такого принципу вибору законодавчої влади, я просто констатую факт. І підтримую слова Потураєва. Так, на сьогодні ті, кого тренували в Трускавці, політичний нуль. Вони ніхто й ім'я їм ніяк. Незалежно від кар'єри до цих виборів. І тих із них, кого це дивує й ображає, всіх цих «дорослих і серйозних пацанів», потрібно відразу гнати мітлою, щоб потім не довелося викорчовувати з кривавим корінням», – написав Ян Валетов.

Нагадаємо, «Слово і Діло» зібрало, що пишуть у соціальних мережах про «школу Зе депутата» в Трускавці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: