Кабмін розблокував виплату лікарняних

Читать на русском
Кабінет міністрів України ухвалив рішення для розблокування виплати лікарняних.  Гончарук пообіцяв провести службову перевірку й анонсував зміну керівництва Фонду.

Кабінет міністрів України ухвалив рішення для розблокування виплати лікарняних.

Про це у Telegram-каналі повідомив нардеп від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко.

Україна переходить на електронні лікарняні. Що це дасть?Міністерство охорони здоров'я України планує повністю замінити паперові листки непрацездатності електронними вже в 2019 році.

За його словами, на засіданні уряду схвалено рішення, яке дозволить Фонду соцстраху виплачувати гроші за листками тимчасової непрацездатності. Крім того, прем'єр-міністр Олексій Гончарук пообіцяв провести службову перевірку й анонсував зміну керівництва Фонду.

Нагадаємо, з 20 листопада в Україні призупинили перерахування коштів для виплати лікарняних та допомоги з вагітності та пологів застрахованим українцям. Фінансування не проводилося через те, що подані до Фонду заяви на суму 1 млрд гривень перевищили бюджет за цим напрямком.

Пізніше у Мінсоцполітики спростували повідомлення про припинення виплат лікарняних.

Як відомо, у вівторок, 26 листопада, президент України Володимир Зеленський перед вильотом до Естонії зазначив, що за два дні Кабмін погасить заборгованості лікарям і вчителям.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: