У Мінсоцполітики спростували повідомлення про припинення виплат лікарняних

Читать на русском
Мінсоцполітики спростувало інформацію про те, що Фонд соціального страхування України припинить виплати лікарняних і допомоги у зв’язку із вагітністю і пологами.

Міністерство соціальної політики України спростувало інформацію про те, що Фонд соціального страхування України припинить виплати лікарняних і допомоги у зв’язку із вагітністю і пологами.

«У медіа поширили інформацію про нібито призупинення фінансування виплат лікарняних у зв’язку з вагітністю та пологами тощо Фондом соціального страхування України. Повідомляємо, що це не відповідає дійсності. Станом на сьогодні залишки на рахунку фонду становлять 429,4 млн грн, що є достатнім для проведення необхідних виплат у поточному місяці. Більше того, надходження до фонду формуються щодня зі сплати єдиного соціального внеску роботодавцями», – йдеться в заяві, оприлюдненій пресслужбою міністерства.

У Мінсоцполітики повідомляють, що керівник фонду Євген Баженков, якого минулого тижня Печерський суд Києва відновив на посаді, а державний реєстратор зареєстрував того самого дня до отримання повного тексту судового рішення, призупинив виплати.

18 листопада Мінсоцполітики звернулося до Міністерства юстиції з проханням скасувати дії державного реєстратора щодо реєстрації Баженкова як директора виконавчої дирекції фонду. У міністерстві також сподіваються, що відповідні органи, які мають встановити правомірність відновлення Баженкова на посаді, ухвалять об'єктивне та справедливе рішення.

«Мінсоцполітики докладе всіх зусиль для якнайшвидшого вирішення ситуації і гарантує відновлення виплат. Для цього уряд затвердив склад урядової сторони правління фонду, щоб перевести роботу фонду в правове поле й уникнути таких маніпуляцій», - зазначено в заяві.

Нагадаємо, ВР пропонує дозволити чоловікам брати оплачувану декрет.

Раніше мінстр Кабміну Дмитро Дубілет пообіцяв найближчим часом запустити проєкт «Електронні лікарняні».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: