У США евакуювали Конгрес та закрили Білий дім

Читать на русском
Через невідому повітряну аномалію були оголошені протоколи тривоги в Білому домі й будівлі Капітолію, де працює Конгрес Сполучених Штатів.
Ілюстративне фото.

Через невідому повітряну аномалію, яка висвітилась на радарах ППО як безформний об'єкт, що повільно просувався до центру Вашингтона, були оголошені протоколи тривоги в Білому домі й будівлі Капітолію, де працює Конгрес Сполучених Штатів.

Про це повідомив американський центральний телеканал CNN.

Імпічмент дедалі ближчий: чим закінчиться Українагейт для ТрампаІмпічмент Трампу дедалі ближче. Владислав Фарапонов змоделював можливі наслідки подій, спираючись на факти, які є непомітними і незрозумілими для тих, хто спостерігає за історією з України.

«Повільний безформний об'єкт», який, можливо, був зграєю птахів, спровокував тривогу в Білому домі й спричинив введення режиму «обмеженого доступу» до Капітолія», - зазначається в повідомленні.

Роботу Конгресу відновили за 45 хвилин після інциденту.

За інформацією правоохоронців, об'єкт був зафіксований на радарах, після чого були терміново скликані вищі посадові особи усіх агентств, пов'язаних з нацбезпекою, для координації та моніторингу ситуації. У повітря були підняті військові літаки.

За попередніми оцінками, «об'єкт» був класифікований як літальний апарат, який несанкціоновано прямував до обмежувального повітряного простору.

За деякий час об'єкт зник з радарів, але й після цього не було остаточно визначено, що міг показати радар. За словами чиновника Міноборони США, наразі аналізуються три можливих причини: зграя птахів, атмосферна аномалія або безпілотник.

За даними Федерального авіаційного агентства США, повітряний простір навколо Вашингтона є одним із найбільш обмеженим на території Сполучених Штатів після подій 11 вересня 2001 року.

Нагадаємо, Білий дім заблокував військову допомогу в день розмови Трампа із Зеленським.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: