Білий дім заблокував військову допомогу в день розмови Трампа із Зеленським

Читать на русском
Адміністрація президента США заблокувала виділення 250 млн дол. військової допомоги Україні увечері 25 липня - в день телефонної розмови Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

Адміністрація президента США заблокувала виділення $250 млн військової допомоги Україні увечері 25 липня - в день телефонної розмови Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє CNN з посиланням на документи Управління з питань бюджету, які були передані в комітет Палати представників Конгресу США.

Розмови про утримання військової допомоги Україні почалися на початку липня. На зустрічі 18 липня агентства були повідомлені про те, що вона буде заморожена за вказівкою Білого дому. Це сталося за тиждень до розмови Трампа і Зеленського.

Низка чиновників з Держдепартаменту США під час слухань в Конгресі США заявили, що припинення виділення Україні фінансової допомоги пов'язана з відсутністю заяви Києва про відновлення розслідування проти компанії Burisma, до керівництва якої входив Хантер Байден - син Джо Байдена, одного з конкурентів Трампа на президентських виборах в США в 2020 році.

Скарга інформатора, який повідомив про липневий телефонній розмові між Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським, привела до запуску процедури імпічменту.

Згідно з розшифровкою розмови, Трамп просив Зеленського відновити розслідування щодо компанії Burisma, з якою пов'язаний син Джо Байдена Хантер. Перед цією розмовою Трамп призупинив виділення військової допомоги Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: