Протести у Тбілісі: людей розігнали водометами

Читать на русском
Грузинський спецназ використав водяні гармати для розгону протестуючих біля парламенту в Тбілісі.
Фото - «Грузия Online».

Грузинський спецназ використав водяні гармати для розгону протестуючих біля парламенту в Тбілісі.

Це сталося через кілька годин після того, як тисячі людей зібралися в столиці Грузії, вимагаючи реформи виборчої системи. Поліція затримала декількох активістів, пише повідомляє Reuters.

Демонстранти, які стояли перед входами в будівлю парламенту, були змушені розійтися. Раніше перед парламентом була заблокована дорога, протестуючі встановлювали намети.

Також люди заблокували президента Грузії Саломе Зурабішвілі в ресторані. Лідер країни не могла вийти із закладу майже годину.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Грузії спалахнули протести через відмову від виборчої реформи, яка передбачає проведення в 2020 році парламентських виборів за пропорційною системою. Крім того, протестувальники вимагають відставки прем'єр-міністра Георгія Гахарія і позачергових парламентських виборів за пропорційною системою в умовах тимчасового уряду.

Як повідомлялося, 21 листопада, у Тбілісі сталися сутички між демонстрантами і поліцією поблизу будівлі грузинсього уряду. Протестувальники намагалися повісити замок на вхід в адміністрацію. Мобілізована поліція не давала їм такої можливості, у результаті чого сталося зіткнення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: