Експрезидент Грузії приєднався учасників протестів у Тбілісі

Читать на русском
Маргвелашвілі ввечері у вівторок виступив на акції протесту перед будівлею парламенту в Тбілісі і висловив солідарність з її учасниками.

Колишній президент Грузії Георгій Маргвелашвілі ввечері у вівторок виступив на акції протесту перед будівлею парламенту в Тбілісі і висловив солідарність з її учасниками.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Ковток гідності: чого слід повчитися в грузинського протестуПротести в Грузії знову ведуть до політичної кризи в цій кавказькій державі. Які наслідки вони матимуть для України, аналізував політолог Олександр Радчук.

«Тут на площі - правда і сила, тут справжнє бажання світлого майбутнього Грузії. Дуже важливо, що ви стійко відстоюєте свої вимоги. Ця стійкість обов'язково призведе до перемоги», - заявив Маргвелашвілі.

Він з трибуни акції звернувся до міжнародних партнерів Грузії.

«Наші партнери часто говорять, що Росія виграє ідеологічну боротьбу. Я їм казав, що холодну війну ми тут воювали гаряче. Тоді пролилася наша кров. Сьогодні я хочу сказати нашим партнерам, щоб вони прийшли і подивилися на нову Грузію і отримали відповіді - як воювати з російською «м'якою силою», - сказав екс-президент.

За його словами, «тут грузинський народ показав, що Росія не зможе перемогти, показав, як потрібно захищати свою гордість і національність».

Учасники акції вимагають відставки міністра внутрішніх справ Грузії Георгія Гахар і звільнення всіх затриманих в ніч на 21 червня в Тбілісі учасників заворушень.

Протести в Грузії: що важливо для України та хто постраждає від заборони польотів з РФНа акції протесту в Тбілісі 24 червня по різними оцінками зібралося від тисячі до двох тисяч осіб. Про події в Грузії і висновки для України, поговорили з експертами.

Протести у Грузії почалися 20 червня через виступ в парламенті російського депутата, члена Комуністичної партії РФ Сергія Гаврилова. В ніч на 21 червня силовики здійснили спробу розгону демонстрацій в результаті чого декілька сотень осіб постраждали та були затримані. Після цього спікер грузинського парламенту Іраклій Кобахідзе оголосив про свою відставку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Грузії призначили нового спікера парламенту після відставки Іраклія Кобахідзе. Грузинський парламент очолив представник партії «Грузинська мрія» Арчіл Талаквадзе.

Раніше, у Грузії усунули з посади 10 поліцейських за ймовірну участь у розгоні протестувальників біля парламенту 20-21 червня. Також Міністерство внутрішніх справ розпочало розслідування щодо поведінки правоохоронців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: