В Україні зросли темпи вакцинації – Скалецька

Читать на русском
Скалецька стверджує, що Україна вже зараз вийшла на рівень Європи і Америки, де на задоволеність станом свого здоров'я і на його рівень впливає те, як громадяни самі до нього ставляться.

В Україні темпи вакцинації населення зросли в півтора раза.

Про це заявила міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька в ефірі телеканалу ICTV.

Дифтерія в Україні: чи є загроза епідемії та як убезпечити себеЗа даними МОЗ, станом на 28 жовтня 2019 року в Україні зареєстровано 20 випадків дифтерії. 18 осіб захворіли протягом жовтня.

«Ми провели дуже інтенсивну вакцинальну кампанію в декількох областях, де за певними віковими групами рівень вакцинації підвищився практично до 80%. І не отримали жодної негативної історії, коли щось би сталося і людина потрапила до реанімації після того, як була вакцинована», - розповіла міністр.

Скалецька стверджує, що Україна вже зараз вийшла на рівень Європи та Америки, де на задоволеність станом свого здоров'я і на його рівень впливає те, як громадяни самі до нього ставляться.

Раніше в МОЗ попередили українців про загострення вірусу Коксакі.

За інформацією, вірус Коксакі – ентеровірусне захворювання, на яке найчастіше хворіють діти віком до п'яти років. Від нього немає вакцин і він не вимагає спеціального лікування, оскільки є симптоматичним.

Також нагадаємо, в КМДА розповіли, скільки випадків захворювання на дифтерію було в Києві за рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: