МОЗ закупить додаткові вакцини проти кору

Читать на русском
Потреба у вакцинах в Україні стає дедалі більшою. Загальна їхня потреба перевищує 5 млн доз.

Міністерство охорони здоров'я України закупить додаткові дози вакцин проти кору, паротиту та краснухи.

Таку постанову ухвалив Кабінет міністрів, повідомляє «Слово і Діло» в середу, 17 липня.

Згідно з пояснювальною запискою, МОЗ нададуть дозвіл на закупівлю вакцин за рахунок залишків коштів, що утворилися на рахунках спеціалізованих організацій, які закуповували вакцини раніше: майже 210 млн гривень з 2016 року і близько 67 млн ​​гривень з 2017 року.

Підкреслюється, що потреба у вакцинах постійно зростає, так як в Україні з 2018 року почалася друга хвиля спалаху кору з показником у понад 10 тисяч хворих на місяць. Зазначається, що загальна потреба у вакцинах перевищує 5 млн доз.

У зв'язку з тим, що вакцини потрібно замовляти заздалегідь, МОЗ просило встигнути розмістити замовлення за цінами 2018 року - 121,5 грн за дозу.

Зазначається, що під час розгляду документ викликав низку обурених зауважень з боку Держказначейства і Мінфіну. Своєю чергою в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун звинуватила їх у зриві закупівель. Однак зрештою проєкт постанови затвердили.

Нагадаємо, в Україні продовжує падати рівень захворюваності на кір. На 28-му тижні було зафіксовано 345 випадків захворювання - 180 дорослих і 165 дітей. Загалом з початку року в Україні на кір захворіли 56 105 осіб, 18 померли.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: